Leta i den här bloggen

söndag, oktober 05, 2008

Tack Marita Ulvskog

Marita Ulsvkog tackar ja till att bli första namn på Socialdemokraternas EU-parlamentvalsedel. Jag delar naturligtvis inte synen på att hon att fått ett sämre jobb men känner mig beklämd av "Godmorgon Världen's" panel som dissar såväl Ulvskog som Parlamentsuppdraget.

Ulvskog är dock en lika dålig företrädare för en positivt Europeisk Socialdemokratisk kampanj som hon är en bra motståndare för oss. Det är bara att tacka och ta emot att socialdemokraterna ställer upp en kandidat som verkar vara petad från partitoppen. Själv har hon inga djupa tankar om EU-heller. I alla fall framgår inget i den pinsamt kort pressreleasen som du kan läsa i denna länk.

Socialdemokraterna menar i och med denna utnämningen att EU inte är viktigare än en landshövdingepost. Hur ska de kunna moblilisera valarbetarna för en sådan armbågsbjudning?

Vi har allt att vinna på dettta. En stark kampanj som bygger på att EU är ett mycket viktigt verktyg för att forstätta att styra samhällsutvecklingen med politiska och demokratiska medel.

Inga kommentarer: